Hej alle sammen.

I går udgav myndighederne nye overordnede retningslinjer for idrætsforeningerne.

LG&U følger de retningslinjer, der udgives af myndighederne og de enkelte idrætsforbund for at medvirke til, at vi hjælper hinanden.

DGI pressemeddelelse kan læses i sin fulde længde nedenfor.

For LG&U betyder det at:

  • På mandag den 26. OKT – 23. NOV sænkes forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 personer ifm. alle LG&Us aktiviteter – også aktiviteter af social karakter.
  • Børn og unge under 21 år kan dog træne videre, da forsamlingsforbuddet her fortsat er 50. De tidligere regler for hygiejne og afstand skal fortsat overholdes før, under og efter træningen.
  • For ældre medlemmer kan indendørs træning kun gennemføres med hold på max. 10 personer.
  • LG&Us enkelte afdelinger afgør, hvilke hold og under hvilke omstændigheder det enkelte hold kan træne videre.
  • Alle LG&Us medlemmer samt pårørende skal bære mundbind på alle idrætsfaciliteter, som f.eks. Multihuset og andre idrætsfaciliteter, som LG&U bruger fra den 29. OKT  til 26. NOV 2020. Dog ikke under selve træningen.
  • LG&U afventer fortsat mere specifikke retningslinjer fra DGI.

Tak fordi du støtter LG&U.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen


DGI

Fredag annoncerede statsministeren nye restriktioner, som rammer foreningslivet hårdt. Forsamlingsforbuddet sænkes blandt andet til 10 personer fra mandag d. 26/10 og fire uger frem.

Et stort lyspunkt er dog, at børn og unge fritages for det sænkede forsamlingsforbud. For børn og unge under 21 år fastholdes forsamlingsforbuddet på 50 personer inkl. evt. ansvarlige personer, som er ældre end 21.

Derudover er der indført krav om mundbind alle offentligt tilgængelige steder indendørs. Det gælder også idrætsfaciliteter – dog ikke under selve idrætsaktiviteten. Kravet om mundbind gælder fra d. 29/10 og fire uger frem.

DIF og DGI er glade for, at børn og unge under 21 år konkret fritages fra reglerne om forsamlingsforbuddet på 10 personer, og en større del af vores idrætsaktiviteter kan således fastholdes på uændrede vilkår.

Derudover gælder muligheden for op til 500 siddende tilskuere fortsat, hvis man overholder de tilhørende restriktioner.

De nye restriktioner rammer foreningsidrætten hårdt, og vi ved, at det giver udfordringer i hverdagen og ekstra arbejde for alle vores frivillige ildsjæle, som hver eneste dag knokler for at gennemføre corona-tryg træning. Det håber vi, at I vil fortsætte med.

I DGI og DIF bakker vi op om myndighedernes retningslinjer og tiltag i kampen mod de stigende smittetal. Vi fortsætter med at rådgive jer foreninger til at fastholde fællesskaberne med respekt for de nye regler og retningslinjer.

Pt. afventer vi dog de mere specifikke retningslinjer fra Kulturministeriet, som vi forventer at modtage i løbet af de kommende dage. Så snart vi har dem, justerer vi DGI og DIF’s retningslinjer, som vi holder opdateret på www.dgi.dk/corona. Her vil du også løbende kunne følge de seneste retningslinjer og fortolkningerne heraf, men også få råd og vejledning.

I finder en oversigt over de gældende og nye COVID19-tiltag her: coronasmitte.dk

Med venlig hilsen 
DGI